torsdag 29 november 2012

Som en tomtenisse...

Det är bråda tider nu! Har haft mycket tid över på jobbet men inte nu längre. Kvällarna hinner man inte uppdatera så det får bli i kaffepauserna på dagarna (dvs på jobbet).

Det tränas och det virkas. Det är möten i skolan och vi lägger upp en pluggar-planering för sonen.
För Lilla H är det mycket längtan efter snö och när kommer tomten? Varför hänger det stjärnor i alla husen helt plötsligt?

Nåväl. Lite presterar man ändå. Halsduken till Lilla H blev klar. Mönster från Drops, garn från Hemtex och stickor nr 3. Lite gles är den. Hon älskar den ändå.


Just nu håller jag på med en barnvagnsmobil. Försökte köra efter mönster på lite Amirugumi-figurer men gav upp. Frilansar helt och vilt hemma nu. Har t o m fått beställning på några till! Inte fel alls! Syster Yster är mammaledig och säljer in det här stenhårt nu sedan kusin L fick sin katt!

Ja just det. Vi äter ju lite hemma också. Då måste man ha efterrätt. Kanske en Dumlepannacotta!


För inte så längesedan testade jag pannacotta med överbliven dulce du leche och det blev inte fel. Tvärtom.
När sedan våra kalas blev inställda och jag inte fick chans att testa tårta m dumlefluff hade jag ju en hel påse dumle över. Vad göra? Jo, efterrätt förstås.
Utgå i från valfritt Pannacotta-recept. Jag använder:
3dl vispgrädde
knappt 0,5dl socker
Vaniljsocker
1 stort eller 1,5 små gelatinblad
Valfritt gotte som smälter!!!!!

Värmde upp hälften av grädden, klippte ner 10-15 dumlekolor som fick smälta. Hällde på resten av grädden och sockret. När allt är blandat, ner med gelatinet (som fått ligga kallt först). Slå upp i fina skålar och låt stelna, ca 2tim. Gott.

2 kommentarer:

  1. Det låter som att du ändå får en himla massa gjort, särskilt på virkningsfronten! Min värsta rensarmani verkar nu ha gått över när jag igår blev av med massor av lådor och påsar med grejer så nu kan jag på allvar ta tag i det här med att piffa inför julen!

    SvaraRadera
  2. en hel balja-till mig. NU!!! haha det hade varit supermums.
    detta receptet måste def provas kram och tack <3

    SvaraRadera